3 redenen waarom je Banff National Park zou moeten bezoeken

3 redenen waarom je Banff National Park zou moeten bezoeken

Banff National Park is een van de mooiste nationale parken in Canada en het is een stukje paradijs. Met torenhoge bergen, bruisende natuur, adembenemende plekken, fantastische wandeltochten en een schattig klein dorpje is er voor elk wat wils. Hier zijn 3 redenen waarom je Banff National Park  zou moeten bezoeken!

Als je nog nooit van Banff National Park gehoord hebt, kan het zeker op je reislijst komen te staan. Het is ongelooflijk mooi. Er is geen andere plek op aarde zoals dit Canadese national park.

Gelegen in Alberta, Canada, ligt Banff National Park in de buurt van andere mooie nationale parken zoals Jasper National Park en Yoho National Park. Jasper ligt slechts een korte rit ten noorden van Banff. Banff National Park is ongetwijfeld de droom van iedere natuurliefhebber, of de droomlocatie van een natuurfotograaf, of een workout-junkie’s droom, of gewoon een plek voor iedereen die van mooie natuur houdt. Dit zijn 3 reden waarom Banff zeker op je reis lijst mag komen te staan.

1 Moraine Lake

Het Lake Moraine lijkt minder populair te zijn dan het beroemde nabijgelegen meer, lake Louise, maar Lake Moraine is voor veel mensen een mooiere meer. Het is op de juiste momenten ook minder druk. Dit zorgt ook voor een betere algehele ervaring. Zelfs met somber weer is deze plek nog steeds adembenemend en zeer indrukwekkend. Als je naar Banff National Park reist, moet Moraine Lake bovenaan je to-do lijstje staan. Ik bedoel je hebt adembenemende bergen – en gletscher blauw water. Als je vroeg bent kun je proberen de drukte voor te zijn. De bussen met toeristen beginnen rond half 9 binnen te stromen. Het is daarom aan te raden om hier zo vroeg mogelijk te zijn.

2 The Icefields Parkway

De Icefields Parkway is een lange, kronkelende snelweg die Banff National Park met Jasper National Park verbindt en als je het in google opzoekt zie je ook dat de weg lovende kritieken heeft gekregen. Als het niet bewolkt is, is de rit gevuld met watervallen, torenhoge bergen en dramatische rotsformaties. Er is dus tijdens de rit genoeg te zien. Ook als het bewolkt is is het een behoorlijk leuke rit.

3 Fairmont Banff Springs

Fairmont Banff Springs hotel lijkt op een sprookjeskasteel, je zou het bijna door elkaar kunnen halen met Zweinstein. Dit majestueuze hotel ligt in de buurt van het schattige dorpje Banff en is gevuld met schoonheid en verwondering. Je kunt zelfs in het hotel rondlopen, de verschillende kamers bekijken en over de hotelhistorie lezen – zoals hoe Marilyn Monroe hier vaak ontsnapt is om zich uit de ogen van de media te vluchten.

Als je vragen hebt over de plaats, aarzel dan niet om naar de receptie te gaan en vraag een van de vele vriendelijke medewerkers om een kaart en/of wat informatie. Het zeer behulpzame personeel zou je zelfs aan kaart kunnen helpen en coole feiten vertellen over het hotel.
Zoals het gerucht dat de aangepaste gegoten bronzen deuren die naar de Alhambra-balzalen leiden, verzekerd zijn voor 2 miljoen dollar.

Naast deze 3 punten is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in Banff National Park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *