6 Tips voor dat je de Malediven bezoekt

6 Tips voor dat je de Malediven bezoekt

Wie het geluk heeft om de Malediven gezien te hebben, zal beamen dat de Malediven een van de mooiste plekken op aarde is. Maar terwijl de eilanden een droombestemming zijn, zijn er enkele waar je kunt voordat je vertrekt. Hier zijn 6 essentiële tips voor de eerste bezoeker:

Niet besparen op kisten

U kunt zich misschien zorgen maken over de prijs van de dingen, maar probeer te onthouden dat de Malediven een once-in-a-lifetime ervaring zijn. Een flinke dosis verwennerij maakt deel uit van de Malediven-ervaring, en u zult er niet van genieten als u zich voortdurend zorgen maakt over het geld. Bouw je budget op voordat je aankomt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het knijpen van centen.

Bekijk de lokale bevolking

Voor inzicht in het lokale leven moet u een bezoek brengen aan een van de officieel aangewezen “bewoonde eilanden”, waar de meeste van de 400.000 Maldiviërs hun huis maken. Tot 2009 hadden toeristen een vergunning nodig om niet-resorterende eilanden te verkennen, maar vandaag de dag zijn veel bewoonde eilanden open voor zowel dagtochten als overnachtingen. Een liveaboard trip is een geweldige manier om lokaal te gaan in de Malediven, zodat u kunt genieten van een plekje boduberu (traditionele volksmuziek en dans), smakelijke hedhikaa (zoete of hartige tapas) kunt proeven, en kunt ronddwalen in de lokale dorpjes.

Drink geen alcohol buiten de resorts

Veel van de bevolking van de Malediven is moslim, wat betekent dat er strikte regels zijn rond het gebruik van alcohol. Toeristen mogen geen alcohol meenemen naar het land of het consumeren op bewoonde eilanden. Maar maak je geen zorgen: resorts en liveaboard boten hebben een vergunning om alcohol te serveren, zodat je kunt genieten van een cocktail (of twee, als het budget het toelaat).

Kleed je (en handel) bescheiden buiten de resorts.

Kleed je bescheiden terwijl je je op bewoonde eilanden, waaronder de hoofdstad Malé, kleedt. Mannen en vrouwen moeten vermijden om een korte broek boven de knieën te dragen. Vrouwen moeten hun schouders en ellebogen bedekken en loszittende kleding dragen. Paren moeten zich onthouden van publieke uitingen van genegenheid.

In uw accommodaties kunt u zich vrij kleden zoals u dat wilt – maar let op: topless of naakt zonnen is verboden, ongeacht waar u zich bevindt.

Voel je niet gedwongen om in een overwatervilla te verblijven

Een verblijf in een overwatervilla, of “bure”, is een item voor de bucketlist, en terecht: ze zijn idyllisch, afgezonderd, en volkomen toegeeflijk. Wees echter gewaarschuwd dat ze kunnen worden overschat. Ja, ze bieden een eigen doorgang naar de oceaan, maar ze liggen meestal ver van het eigenlijke strand. Sommige bures zijn samengepakt in een poging om het aantal reizigers te maximaliseren dat in een kleine ruimte kan passen, en bieden daarom eigenlijk niet zo veel afzondering.

Verwacht geen perfect weer

De typische visie van de Malediven is die van jeneverhelder water en botwit zand. Dit is zeker een realiteit – maar niet altijd. Het beste weer in de Malediven is tussen november en april, en het hoogseizoen valt tussen december en maart. Vanaf mei is het weer minder voorspelbaar (maar zelden slecht genoeg om een vakantie volledig te temperen). De temperaturen blijven warm tijdens de regen, die zelden erg lang duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *