Alles over Ibiza

Alles over Ibiza

Het eiland Ibiza is een van de bekendste eilanden van de wereld. Het staat vooral bekend als het feesteiland of het hippie-eiland. Jaarlijks trekt Ibiza zes tot zeven miljoen bezoekers. Veel mensen die Ibiza een keer hebben bezocht komen minimaal nog een keertje terug naar het eiland om het unieke gevoel te herbeleven. 

Geschiedenis

In de jaren zestig van de vorige eeuw werd Ibiza overspoeld met hippies. De vrije levensstijl van de hippies was perfect te combineren met het eiland. De hippies probeerde de onderdrukte sfeer van het vasteland te ontvluchten. Op Ibiza kon men volop feesten en volop genieten van de wiet en lsd. Op het hoogtepunt van het hippietijdperk verbleven er meer dan honderdduizend hippies op het eiland. Sindsdien is het aantal flink gedaald en tegenwoordig leeft er nog maar een fractie van de hippies op het eiland. 

Vakantiebestemming 

Het aantal mensen dat Ibiza jaarlijks bezoekt stijgt nog steeds ieder jaar. Mensen komen voor verschillende dingen naar het eiland. Er zijn feestbeesten, rustzoekers, mensen met kinderen, etc. Voor iedereen is er wel wat te doen op Ibiza. Het eiland heeft een uitstraling waar elke andere vakantiebestemming jaloers op is. Het Ibiza-gevoel is breed en voor iedere toerist heeft het een andere mening, maar voor iedereen is het een uniek gevoel.

Veel mensen denken dat Ibiza geen goedkope vakantiebestemming is. Er zijn natuurlijk plekken die duur zijn op het eiland, maar het hoeft niet per definitie een dure vakantie te zijn. Er zijn voldoende mogelijkheden om een betaalbare vakantie naar Ibiza te boeken. Een huis huren op Ibiza hoeft niet duur te zijn en er zijn genoeg restaurants waar je voor een redelijke prijs kan dineren. 

Uitgaan

Ibiza staat vooral bekend als het feesteiland. Deze partyscene kwam op in de jaren tachtig van de vorige eeuw. In deze tijd kwam ook de housemuziek op. Deze housemuziek vond via Amerika zijn weg naar Ibiza. Dankzij verschillende Dj’s verspreidde de muziek zich richting Europa. Hierdoor vonden alle feestbeesten van Europa hun weg richting het eiland. Binnen enkele jaren was Ibiza uitgegroeid tot het feesteiland waar je minimaal een keer in je leven moet gaan stappen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *