Tips voor een camperreis door Australië

Tips voor een camperreis door Australië

Het is dan eindelijk zover! Jullie hebben besloten om naar Australië te gaan, maar niet gewoon in een resort of hotel, maar met de camper. Met een camper door Australië reizen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Toch zijn er enkele dingen waarmee je rekening moet houden als je op reis gaat met de camper.

Het rijden met een camper

De Australische wegen zijn eigenlijk net zoals in Nederland en geschikt voor een campervakantie. Eigenlijk zijn alle wegen veel rustiger en ruimer dan in Europa. Er zijn natuurlijk wel andere reiziger op de weg en in Australië en je rijd niet aan de rechterkant, maar aan de linkerkant van de weg. Houd hier rekening mee. Het went echter heel snel. Dit betekent wel dat de je aan de linkerkant moet instappen en plaatsneemt in de autostoel van de camper. Houd er rekening mee dat sommige verhuurbedrijven een minimumleeftijd hebben van 21 jaar. Anderen van 18 jaar. Rijd ook niet te lang achter elkaar in de camper. Door het lange zitten in de autostoel kan je rugpijn krijgen.

Ophalen en terugbrengen

Campers worden opgehaald en teruggebracht bij het verhuurstation. Sommige verhuurmaatschappijen bieden de mogelijkheid om de camper op een andere locatie af te geven. Dit is een gemakkelijke optie als je vlucht naar huis vanuit een andere stad vertrekt.

Ophalen

Het voor de eerste keer ophalen van je camper, is misschien een spannende ervaring. Geen zorgen, want als je alles van tevoren goed geregeld hebt, sta je binnen 2 uur met de sleutels buiten. Plan de eerste dag dat je gaat rijden een korte route, zo kun je wennen aan de camper en ga je ontspannen van start.

Terugbrengen

Het terugbrengen van de camper duurt ongeveer een uur. De camper wordt gecontroleerd op deuken, krassen en er wordt gekeken of de schoonmaak juist is gedaan. Sla de schoonmaak van de camper zeker niet over, want anders kunnen er hoge schoonmaakkosten worden afgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *